Clicky


Oud-trainer Leo Beenhakker toch geen lijstduwer 50PLUS Rotterdam

Oud-trainer Leo Beenhakker toch geen lijstduwer 50PLUS Rotterdam
14-01-2022 11:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ROTTERDAM - Oud-voetbaltrainer Leo Beenhakker (79) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart in Rotterdam toch geen lijstduwer voor 50PLUS zijn. Lijsttrekker Ellen Verkoelen van de partij bevestigde berichtgeving in Dagblad010 en het AD. Beenhakker "blijft wel meedoen maar wil, om persoonlijke redenen, geen spreekbuis zijn", zo stelt ze.

Op Twitter zei ze "maar ondanks dat deze Feyenoord-gigant wat gas terugneemt zal Beenhakker wel 50PLUS Rotterdam blijven steunen waar hij het maar kan want de boodschap blijft onverminderd voor hem dezelfde: Een nieuw stadion is onwenselijk, behoud De Kuip!"

Eerder deze week werden de namen van Beenhakker en voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik (78) bekendgemaakt als lijstduwers (nummer 24 en 25 op de lijst). De partij, nu nog met een zetel in de raad, is fel tegen de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord als onderdeel van het grote stadsvernieuwingsproject Feyenoord City. Rond dat nieuwe stadion moet een nieuw stadsdeel verrijzen met een kleine 4000 woningen. 50PLUS wil dat De Kuip, het huidige onderkomen van de club, verbouwd wordt.

Beenhakker heeft net als Van den Herik een achtergrond bij Feyenoord. Hij trainde er de jeugd in de jaren zeventig en won als coach van het eerste elftal met de club de landstitel in 1999. Van den Herik wordt nu de nummer 24 op de lijst.