Clicky

 
Transport Online - Twee verdachten aangehouden voor mensensmokkel met rubberen bootjes

Twee verdachten aangehouden voor mensensmokkel met rubberen bootjes

Twee verdachten aangehouden voor mensensmokkel met rubberen bootjes
14-01-2022 11:35 | Binnenland | auteur Redactie

DALFSEN - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen dinsdag een 25-jarige man en 32-jarige vrouw uit de gemeente Dalfsen (Overijssel) aangehouden voor het voorbereiden van mensensmokkel met rubberen bootjes.

De Marechaussee kwam het tweetal op het spoor naar aanleiding van verkregen informatie. Zij zouden zich bezighouden met het voorbereiden van mensensmokkel door het kopen van rubberboten, buitenboordmotoren en zwemvesten. Deze goederen worden door migranten gebruikt om vanaf het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk te varen.

Na de aanhoudingen is de woning van het tweetal doorzocht. Daarbij is een buitenboordmotor aangetroffen. Verder werden er meerdere nautische goederen op naam van de twee aangetroffen bij een watersportwinkel. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Donderdag zijn de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man is voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vrouw is in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in de zaak, meldt de Koninklijke Marechaussee vrijdag.

De oversteek naar het Verenigd Koninkrijk via het kanaal is gevaarlijk door het drukke scheepvaartverkeer, de sterke stromingen en het feit dat rubberboten niet geschikt zijn om deze oversteek veilig te volbrengen. Vaak zitten er ook nog te veel mensen in de boot, waardoor het navigeren en besturen van de rubberboten extra moeilijk is. De vluchtelingen hebben doorgaans geen ervaring op zee, en worden door de mensensmokkelaars aan hun lot overgelaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden