Clicky

 
Transport Online - Steeds minder geslaagde aanvallen van piraten op zee

Steeds minder geslaagde aanvallen van piraten op zee

Steeds minder geslaagde aanvallen van piraten op zee
13-01-2022 15:52 | Piraterij | auteur ANP/AFP

LONDEN - Het aantal gevallen van piraterij op zee is vorig jaar flink gedaald. Volgens de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) waren er voor zover bekend in 2021 132 gewapende aanvallen van piraten op vaartuigen. Dat is het laagste aantal piratenacties sinds 1994. Opmerkelijk was volgens deze maritieme organisatie van de VN de daling van het aantal gevallen voor de kust van West-Afrika. Daar zijn vorig jaar 34 incidenten geregistreerd tegenover 81 in 2020.

En het gaat hierbij om een enorm stuk oceaan dat Golf van Guinee wordt genoemd en dat zich uitstrekt van Angola tot Senegal. Wel waren hier de enige ontvoeringen van bemanningsleden van schepen, waarvan 57 zeelieden het slachtoffer werden. Op andere zeeën zijn geen ontvoeringen door piraten gemeld. Piraterij is ook een plaag voor de kust van Somalië en in de drukke zeestraat bij Singapore. Bij Singapore is het aantal gevallen van piraterij vorig jaar wel fors gestegen. Er zijn er 35 gemeld, circa twee keer zo veel als in 2020.

De terugval van de piraterij is wereldwijd volgens de IMO vooral te danken aan steeds meer tegenacties van nationale, regionale en internationale verbanden die met marineschepen patrouilleren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats