Clicky

 
Transport Online - Recordgroei luchtvracht voor Brussels Airport

Recordgroei luchtvracht voor Brussels Airport

Recordgroei luchtvracht voor Brussels Airport
13-01-2022 10:59 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - In 2021 werd er in totaal 843.140 ton vracht vervoerd, een stijging van maar liefst 30 procent ten opzichte van 2020. Voor de gevlogen vrachtvolumes zien we een stijging van maar liefst 31 procent ten opzichte van 2020, en 33 procent meer dan in 2019, het beste resultaat sinds 2007. Dit is de grootste jaargroei die ooit werd gerealiseerd op Brussels Airport en Brussels Airport is hiermee één van de sterkst groeiende luchthavens op vlak van cargovolumes binnen Europa. En daarbij bleef de kwaliteit van vrachtafhandeling en continuïteit gegarandeerd, zonder congestie of bijkomende wachttijden, dankzij het sterke werk van alle cargopartners op Brussels Airport.

Er werd groei opgetekend in alle segmenten: volvracht, expressdiensten, cargo aan boord van passagierstoestellen en getruckte vracht.  Vooral het volvrachtsegment presteerde sterk, met een verderzetting van de groei met 43 procent ten opzichte van 2020 of maar liefst 104 procent ten opzichte van pre-covidtijden (2019).

In december nam het vrachtvolume op Brussels Airport toe met 21 procent ten opzichte van december 2020. De groei van de gevlogen vracht zet zich vooral verder in het volvrachtsegment (+49 procent) en ook in de cargovolumes op passagiersvluchten (+64 procent) door de gestage groei van het aantal reguliere passagiersvluchten. De expressdiensten stabiliseren op een hoog niveau (-0,4 procent), na de sterke en continue groei van de afgelopen maanden.

Ook het transport van vaccins van en naar Brussels Airport ging verder. In totaal zijn er sinds de start van het vaccintransport in november 2020 al meer dan 800 miljoen vaccins getransporteerd, waarmee Brussels Airport haar rol als belangrijkste farmahub in Europa meer dan ooit waarmaakt.

Het aantal vrachtvluchten is in 2021 met 55% gestegen ten opzichte van 2019. Deze bijkomende vluchten werden overdag uitgevoerd, vaak met passagierstoestellen, het aandeel nachtvluchten nam niet toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden