Clicky

 Uit jeugdgevangenis ontsnapte jongere doodgeschoten na gijzeling

Uit jeugdgevangenis ontsnapte jongere doodgeschoten na gijzeling
12-01-2022 19:13 | Binnenland | auteur ANP/BELGA

DEN HAAG - [update 23:40 uur] Een jongere die vastzat in de Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda is woensdag door de politie doodgeschoten in België. De jonge gedetineerde was aan het werk buiten de instelling en heeft toen twee mensen van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gegijzeld, zo bevestigt een woordvoerder van de DJI berichtgeving door het AD hierover. Volgens het parket van Antwerpen gaat het om een man van 21 jaar.

De jonge gedetineerde had een vuurwapen. Hij dwong de twee personeelsleden van de DJI in een auto te stappen en reed daarmee naar België. Volgens de DJI zijn tijdens zijn aanhouding door de politie in België schoten gelost en is de jongere overleden.

De wagen werd nabij Sint-Lenaarts, een kwartiertje van de Brabantse grens, door de Belgische politie tot stoppen gedwongen, meldt het Antwerpse parket. De medewerkers van de DJI zijn in veiligheid en fysiek ongedeerd, aldus de dienst, die spreekt van een "vreselijke ervaring voor de personeelsleden". Onderzocht wordt hoe de jongere aan een wapen heeft kunnen komen.

Het parket van Antwerpen bevestigt "de schietpartij in Sint-Lenaarts waarbij iemand is overleden", aldus een woordvoerder. De Belgische politie was volgens hem door de Nederlandse autoriteiten ingeseind en zette een wegversperring op in het dorp, een deelgemeente van Brecht. Er zijn schoten gevallen aan beide kanten en de verdachte is daarbij neergeschoten en ter plaatse overleden ondanks reanimatiepogingen, aldus de woordvoerder. Er loopt een onderzoek naar hoe alles zich precies heeft afgespeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions