Clicky

 
Transport Online - STL en STC bundelen kennis en kracht met samenwerkingsovereenkomst

STL en STC bundelen kennis en kracht met samenwerkingsovereenkomst

STL en STC bundelen kennis en kracht met samenwerkingsovereenkomst
12-01-2022 16:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GOUDA - Vandaag ondertekenden Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en STC MBO College Logistiek & Vervoer (STC) een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee bundelen organisaties kennis en kracht om te zorgen voor meer jongeren in transport en logistiek. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd op het gebied van innovatie, werving en onderwijsparticipatie. De samenwerking houdt onder andere in dat jongeren één dag in de week bij het STC hun mbo-opleiding volgen. En via STL, waar de jongeren in dienst komen, werken zij vier dagen bij leerbedrijven in de regio. De looptijd van het convenant is drie jaar.

Lisette van Herk, directeur STL: "Wij zetten ons in voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. Deze overeenkomst is voor STL belangrijk omdat het goed is voor de student en daarmee ook voor de sector transport en logistiek. Vanuit de overtuiging dat ieder talent telt, gaan we nog meer dan voorheen inzetten om studenten te laten landen in een passende opleiding, passende sector en beroep. STC is de grootste opleider voor logistiek en transport in Nederland. Ik ben er trots op dat STL leerlingen bij leerbedrijven in de regio gaat detacheren. Het is voor het eerst dat we dit hebben vastgelegd in een convenant. Dat is een mooie mijlpaal in de relatie die de organisaties met elkaar hebben opgebouwd."

Petra van Lange, bestuurslid STC: "Wij werken al jaren informeel samen. Beide organisaties zijn toonaangevende partijen. Goede contacten zijn nu geformaliseerd door dit samenwerkingsconvenant. Ik kijk uit naar het voortzetten van onze, innovatieve, samenwerking zoals bijvoorbeeld bij The Greenery en het Westland. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking gaat zorgen voor verhoging van de kwaliteit van onderwijs en een betere aansluiting bij het bedrijfsleven."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden