Clicky

 
Transport Online - Ook vrijdag 14 januari 24-uursstakingen Metaal en Techniek in Noord-Holland en Drenthe

Ook vrijdag 14 januari 24-uursstakingen Metaal en Techniek in Noord-Holland en Drenthe

Ook vrijdag 14 januari 24-uursstakingen Metaal en Techniek in Noord-Holland en Drenthe
12-01-2022 11:56 | Binnenland | auteur Redactie

UTRECHT - In Noord-Holland wordt de staakstraat ingericht op de parkeerlus bij de parelweg in Alkmaar. In Drenthe kunnen de stakers zich registreren in Assen naast voetbalvereniging ACV en in Emmen is de staakstraat te vinden op de Emmalaan.

Na een ‘kerstvakantie pauze’ gaat hiermee, na eveneens aangekondigde stakingen in Zuid Holland en de regio Eindhoven op 13 januari, een nieuwe serie stakingen in tal van regio’s in het gehele land van start. Eerder vonden vanaf medio november vorig jaar al een aantal 24 uurs stakingen in tal van regio’s in het gehele land plaats; tevens op 15 november en  13 december  in de regio Noord Holland  

Broodnodige instroom jongeren in de sector verbeteren

FNV Metaal regiobestuurder Jan Wit bestuurder FNV Metaal in Noord-Holland: "Werkgevers komen niet met een verbeterd voorstel. En dat terwijl de door hen voorgestelde loonsverhoging van 1,4 procent ervoor zorgt dat al hun werknemers en domweg op achteruit gaan. En dat in en sector die schreeuwt om personeel. Hoe wil je de sector voor jongeren aantrekkelijk maken om in te stromen als ze volwaardig inzetbaar een jeugdloon verdienen. Dat moet van tafel. Deze vitale werkers verdienen een normaal salaris. Afschaffen van magere jeugdlonen is dan ook ons voorstel! Dat kan de broodnodige instroom van jonge werknemers in de sector verbeteren."

Achterover leunen en niets doen lost problemen sector niet op

Pieter Beuzenberg bestuurder FNV Metaal in Drenthe: "We hebben de werkgevers tijdens de afgelopen kerstperiode de gelegenheid gegeven zich te bezinnen. Het kwartje is helaas nog steeds niet gevallen bij ze, dus gaan we door met actievoeren; ook hier in Drenthe. Het moet zo langzamerhand duidelijk zijn dat door ‘achterover leunen en niets doen’ de problemen in de sector niet opgelost worden. Werkgevers moeten nu echt gaan investeren om nieuwe vakkrachten aan te trekken en om de huidige ervaren vakkrachten te behouden, alsmede ze op een gezonde manier de eindstreep te laten halen. Bovendien moeten ze nu echt perspectief gaan bieden aan flexwerkers. Kortom: meebouwen aan een goede cao en een goede toekomst voor de sector! In plaats van werknemers te demotiveren en de cao proberen af te breken."

Stakers werken in veel verschillende bedrijven

De stakers in Noord-Holland zijn werkzaam in tal van Metaal & Techniek bedrijven, zoals Equans, Croon Wolter en Dros, Unica, Assa Abloy, Rotocoat, Schouten Techniek, Volker Wessel. In Drenthe werken de bij Equans (voormalig Engie), Roden, Bekaert, Swedish Match en Energiewacht in Assen. En bij Verwater, Repak, Eekels en Delta Controls, Zincoat Veenoord en DMP Coevorden, alsmede een aantal kleine en grotere installatiebedrijven in en rondom Emmen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden