Clicky

 
Transport Online - Zoektocht in Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal in onderzoek Esmee

Zoektocht in Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal in onderzoek Esmee

Zoektocht in Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal in onderzoek Esmee
12-01-2022 11:37 | Binnenland | auteur Redactie

LEIDEN - Het rechercheteam van de politie dat onderzoek doet naar het overlijden van de 14- jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk zoekt woensdagochten in het water van de Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal. Er wordt onderzoek gedaan ter hoogte van het Evertsenpad, meldt de politie.

Specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) helpen de recherche bij de zoektocht naar bewijsmateriaal. Dit naar aanleiding van nieuwe aanwijzingen uit het onderzoek. Woensdagochtend startten de specialisten met een politieboot en specialistische apparatuur een onderzoek in het water.

Op dit moment is het onderzoek naar het overlijden van Esmee nog in volle gang. Vorige week werd door het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak besteed. Het onderzoeksteam was dringend op zoek naar de fiets van Esmee. Na de uitzending werden er ruim 130 tips ontvangen.

Na het uitlopen van deze tips werd op woensdagavond 5 januari de fiets van Esmee op de Van Riebeeckhof in Leiden aangetroffen. Het onderzoeksteam wil nu graag weten wie deze fiets daar heeft neergezet en of er mensen zijn die iemand op die fiets hebben zien rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden