Clicky

 
Transport Online - Dakarspeed maakt zich nuttig in bivak

Dakarspeed maakt zich nuttig in bivak

Dakarspeed maakt zich nuttig in bivak
12-01-2022 10:01 | Algemeen | auteur Redactie

WADI AD-DAWASIR - Drie dagen na zijn monstercrash in de Dakar Rally is Maurik van den Heuvel weer een beetje bekomen. Hij bekeek de negende etappe vanaf de andere kant, langs de kant aan het parcours. In het bivak van Wadi Ad-Dawasir maakt het team Dakarspeed zich ondertussen nuttig bij andere teams.

Het filmpje van de crash keek Maurik van den Heuvel gisteren talloze keren terug, om te concluderen dat hij er weinig aan had kunnen doen om de crash te voorkomen. “We hebben één biertje gedronken, maar het voelde alsof het er tien waren. Een kater, ja”, zegt Van den Heuvel. “Maar inmiddels zijn we er wel overheen en proberen we er nog iets van te maken de resterende dagen.”

Het team maakte de gecrashte truck rijklaar om weer met de boot mee te kunnen naar Europa. En de monteurs zijn volop hand- en spandiensten aan het verrichten bij andere teams. Zo is Martijn van Rooij, de technische man in de racetruck, aan het helpen bij Team De Rooy en Kees Koolen, die problemen hebben met het bandenspanningssysteem.

“Wij hebben hetzelfde systeem, maar Martijn heeft zelf een update voor de software van de teleflow gemaakt en wij hebben geen enkel probleem gehad. Dus daar is hij die Iveco’s mee aan het helpen. Bij Team De Groot moet een versnellingsbak worden gewisseld, daar helpen we ook bij. Onze truck staat bij hen op de trailer, dus zo doen wij weer iets terug.”

Van den Heuvel zelf stond vandaag langs de route van de etappe met Gerard de Rooy. “Ook wel eens leuk om het van de andere kant te zien”, vond hij. “En met Gerard een beetje te filosoferen over de toekomst van de Dakar. We hadden naar huis kunnen gaan, maar we kunnen ook die laatste paar dagen nog blijven, ons nuttig maken en eens goed rondkijken bij andere teams.”

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden