Clicky

 
Transport Online - Zuurmond voorzichtig in het stof van negende Dakar etappe

Zuurmond voorzichtig in het stof van negende Dakar etappe

Zuurmond voorzichtig in het stof van negende Dakar etappe
11-01-2022 19:02 | Uitslagen | auteur Redactie | Esther van der Wal

WADI AD DAWASIR - In de bloedsnelle negende etappe van de Dakar Rally 2022 was weinig te winnen, maar alles te verliezen. Gerrit Zuurmond voelde er weinig voor zijn MAN tegen een rotsblok of een andere truck te parkeren en deed dus voorzichtig aan in het stof.

De negende etappe, een lus van 287 kilometer bij Wadi Ad-Dawasir, bood de deelnemers heel veel snelle paden, waar met gemak de maximum snelheid van 140 kilometer voor de trucks werd gehaald. De snelle piste werd afgewisseld met stukken met stenen, die de snelheid er fors uit haalden, en wat duintjes. Die vond Gerrit Zuurmond nog best lastig. “Doordat de zon hoog stond, was er bijna geen diepte te zien”, vertelde hij bij terugkeer in het bivak. Zonder schaduwen is moeilijk te zien waar een afdaling ophoudt en of er ‘etages’ in zitten.

Op de snelle paden had Zuurmond het goed naar zijn zin. “Daar komt de MAN volledig tot zijn recht”, merkte hij. “Dan is ie echt sterk. We reden een tijdje samen op met William de Groot. Onze MAN is sneller dan zijn DAF, is mijn indruk, maar William durft in het stof veel meer risico te nemen dan ik. Ik begin daar niet aan. Ik heb geen zin om in het stof tegen een rotsblok te rijden, met nog drie dagen te gaan. En met William heb ik al een keer een aanrijding gehad, op de laatste dag van de Morocco Desert Challenge. Dus ik heb hem de ruimte gegeven.”

Met de 24ste tijd aan de meet van de etappe was Zuurmond tevreden. “Zoals ik al zei: er zijn nog drie dagen te gaan en je bent er pas bij de finish.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden