Clicky

 
Transport Online - Wilders eist rectificatie Özcan Akyol na uitspraken in VI Vandaag

Wilders eist rectificatie Özcan Akyol na uitspraken in VI Vandaag

Wilders eist rectificatie Özcan Akyol na uitspraken in VI Vandaag
11-01-2022 17:55 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders eist een rectificatie van columnist Özcan Akyol, die deze week in het programma VI Vandaag zei dat de PVV "van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen". Volgens Wilders' advocaat Gert-Jan Knoops is dat "apert onjuist" en heeft Akyol schade toegebracht aan de partij van Wilders.

Johan Derksen zei in het praatprogramma dat hij vindt dat Wilders hele redelijke dingen zegt "wanneer de scherpe kantjes" eraf zijn. Daarop reageerde Akyol door te zeggen dat Wilders "van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen". "Hij zet zichzelf buitenspel".

Volgens Knoops wil de PVV niet specifiek van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht ontnemen. In het PVV-programma staat dat de partij mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht wil ontzeggen, en hen ook niet wil toestaan een politiek ambt te bekleden. "Dit heeft niets van doen met personen 'met een moslimachtergrond'", schrijft Knoops in een brief aan Akyol, die door Wilders op Twitter werd gezet.

Knoops eist dat Akyol zijn uitspraken binnen vijf dagen terugneemt. Zo niet, dan "zal de PVV rechtsmaatregelen overwegen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden