Clicky

 
Transport Online - Lineage Logistics neemt Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam over

Lineage Logistics neemt Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam over

Lineage Logistics neemt Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam over
11-01-2022 17:50 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

AMSTERDA/NOVI - Het Amerikaanse Lineage Logistics (LLC), een van 's werelds toonaangevende leveranciers van temperatuurgecontroleerde logistieke oplossingen, heeft vandaag, dinsdag 11 januari, de overname aangekondigd van Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam BV. Deze strategische transacties zullen Lineage's portfolio van end-to-end logistieke oplossingen in de regio versterken en de aanwezigheid van Lineage in Nederland met meer dan 250.000 kubieke meter opslagcapaciteit vergroten.

Van Tuyl Logistics is een Nederlandse leverancier van geconditioneerde logistiek gevestigd in Gameren die gekoeld en diepvries transport verzorgt, met een moderne vloot van 60 vrachtwagens en 90 trailers met een eigen garage, evenals opslagdiensten voor 30.000 palletplaatsen op verschillende temperaturen en een divisie voor vastgoedholding.

Lineage verwierf ook het Nederlandse H&S Coldstores uit de H&S Group, de grootste intermodale Liquid Food operator.

Met het hoofdkantoor in Beneden-Leeuwen biedt H&S Coldstores end-to-end supply chain-services voor sap, waaronder transport, opslag, douane, productie, verwerking, laboratoriumtests en verpakkingsoplossingen. H&S Group biedt ook een pan-Europees netwerk van meer dan 250 voertuigen in particulier bezit en in onderaanneming, en meer dan 1.500 tankunits voor de vloeibare levensmiddelenindustrie.

In totaal zal deze overname een capaciteit van 48.000 ton toevoegen aan Lineage's voetafdruk in Europa. De Nederlandse vestigingen van H&S Coldstores in Elst en Tiel worden verplaatst naar een nieuwe locatie in een nieuw gebouwde vestiging, dichter bij andere bestaande vestigingen in Beneden-Leeuwen. Dit nieuwe koelhuis nabij de haven van Rotterdam zal medio 2022 operationeel zijn. Deze nieuwe faciliteit voldoet aan de hoogste LEED/BREEAM-status en zal gebruik maken van zonne-energie.

Tot slot kondigde Lineage vandaag ook de overname aan van de Nederlandse faciliteiten van Frigocare Rotterdam BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de invoer van diepgevroren vis, voornamelijk uit de Noord-Atlantische Oceaan en Azië naar de haven van Rotterdam. De faciliteit bevindt zich in de buurt van een bestaande Lineage-faciliteit in dezelfde haven en zal 15.000 palletposities in haar magazijnen van 20.000 vierkante meter toevoegen aan de activiteiten van Lineage in Rotterdam.

De financiële voorwaarden van de transacties zijn niet bekendgemaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden