Clicky


Verwachting: subsidieplafond aardbevingsschade binnen dag bereikt

Verwachting: subsidieplafond aardbevingsschade binnen dag bereikt
10-01-2022 23:40 | Financieel | auteur ANP

GRONINGEN - Het subsidieplafond bedoeld voor aardbevingsschade die huizenbezitters hebben opgelopen door de gaswinning in Groningen, wordt naar verwachting voor middernacht bereikt. Dat voorspelt SNN, die de subsidieaanvragen van de Groningers in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken behandelt. Zodra het plafond is bereikt, sluit het aanvragenloket.

"Als dat voor twaalf uur vannacht is, is het vanaf 00.00 uur niet meer mogelijk om aan te vragen", laat SNN weten. Wordt het plafond later bereikt, dan sluit de mogelijkheid tot aanvragen dinsdag om middernacht.

Sinds maandagochtend 09.00 uur kon zowel online als fysiek de aanvraag voor 10.000 euro subsidie worden ingediend voor het verduurzamen en versterken van een huis in het bevingsgebied. Zowel online als op verschillende plekken in Groningen ontstonden enorme wachtrijen. Volgens RTV Noord was de rij op het piekmoment om 09.00 uur 50.000 plekken lang. SNN laat weten dat aan het begin van de avond nog 27.000 plekken bezet waren.

Het ministerie heeft voor de subsidie 220,8 miljoen beschikbaar gesteld. Dat houdt in dat slechts 22.080 huiseigenaren uiteindelijk aanspraak kunnen maken op het geld voor een (uitgestelde) verbouwing of onderhoud om het huis te verbeteren.