Clicky

 
Transport Online - Oekraïne houdt ‘Russische spion’ aan voor plannen aanslagen

Oekraïne houdt ‘Russische spion’ aan voor plannen aanslagen

Oekraïne houdt ‘Russische spion’ aan voor plannen aanslagen
10-01-2022 17:51 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KIEV - De Oekraïense autoriteiten zeggen een agent van de Russische militaire inlichtingendienst te hebben aangehouden die terroristische aanslagen in de regio rond de belangrijke havenstad Odessa zou hebben gepland. De man werd op heterdaad aangehouden toen hij iemand aan het rekruteren was om aanvallen te plegen, aldus de Oekraïense veiligheidsdienst.

Die meldt verder dat de belangrijkste taak van de arrestant was om de politieke situatie in Odessa en omgeving op te schudden door sabotage en terroristische acties. De man zou afgelopen december een militair voertuig van het Oekraïense leger in Odessa in brand hebben gestoken.

Het nieuws kwam naar buiten op het moment dat de VS en Rusland in Genève praten over Oekraïne. Westerse landen maken zich grote zorgen over Russische troepenopbouw langs de grens met Oekraïne en vrezen voor een mogelijke aanval. Moskou zegt daar geen plannen voor te hebben, maar wil wel dat de NAVO Oekraïne uitsluit van een eventueel lidmaatschap van de militaire alliantie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden