Clicky

 
Transport Online - Duitse politie haalt oververmoeide vrachtwagenchauffeur van de weg

Duitse politie haalt oververmoeide vrachtwagenchauffeur van de weg

Duitse politie haalt oververmoeide vrachtwagenchauffeur van de weg
10-01-2022 16:14 | Overtredingen | auteur Redactie

HANNOVER - De verkeerspolitie van Hannover heeft een oververmoeide vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald. Tijdens een routinecontrole van een trekker met oplegger op de Duitse A2 bij Varrelheide ontdekte de politie op vrijdag 7 januari 2022 dat de chauffeur meerdere chauffeurskaarten gebruikte om de rij- en rusttijdenwet te omzeilen. In totaal zat hij zo'n 34 uur achter het stuur.

De agenten ontdekten dat de gegevens op de door de 52-jarige vrachtwagenchauffeur overhandigde bestuurderskaart niet overeenkwam met zijn persoonlijke gegevens. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur meerdere keren twee chauffeurskaarten heeft gebruikt om de wettelijke regeling te omzeilen. Zoals uit onderzoek van de politie bleek, zat de 52-jarige op het moment van de controle ongeveer 34 uur achter het stuur. Slechts één keer nam hij in die tijd drie uur, en dus veel te korte, pauze.

Vanwege de veronderstelde vermoeidheid beval de politie de man een pauze van elf uur te nemen. Daarnaast startten de agenten een procedure tegen de man voor het vervalsen van bewijs-relevante gegevens, moest hij een borg van1.000 euro betalen en werd zijn bestuurderskaart in beslag genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats