Clicky

 
Transport Online - Röhlig Logistics en Penske Logistics verder in joint venture Röhlig Penske Logistics

Röhlig Logistics en Penske Logistics verder in joint venture Röhlig Penske Logistics

Röhlig Logistics en Penske Logistics verder in joint venture Röhlig Penske Logistics
10-01-2022 12:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BREMEN/ROOSENDAAL - Het Duitse Röhlig Logistics en in Roosendaal gevestigde Penske Logistics hebben vandaag de oprichting aangekondigd van een nieuwe Contract Logistics joint venture, Röhlig Penske Logistics GmbH genaamd, die voornamelijk actief zal zijn in Duitsland en Nederland. De nieuw gevormde onderneming bouwt voort op een geschiedenis van succesvolle samenwerking tussen de twee transportbedrijven die gedeelde klanten in Europa bedienen. Het doel van de joint venture is om uit te breiden naar andere West-Europese landen.

Hylton Gray, CEO Zeevracht, Luchtvracht, Contract Logistics & Sales bij Röhlig Logistics legt uit: "Deze joint venture is een nieuwe mijlpaal in de groei van Röhlig Logistics. We zien een groot potentieel in deze samenwerking tussen Röhlig en Penske, die onze aanwezigheid zal uitbreiden in Europa en biedt nog meer flexibiliteit aan onze klanten in de EU."

De nieuwe joint venture omvat 55.000 m² aan extra opslag-, transportbeheer- en e-commercelogistiek, met plannen om extra groei te versnellen, operationele synergieën te benutten en het serviceniveau voor potentiële en gedeelde wederzijdse klanten die in Europa actief zijn, te verbeteren.

"We hebben al vele jaren een uitstekende werkrelatie met Röhlig Logistics voor het bedienen van gedeelde klanten in de automobiel-, voedsel- en productiesegmenten", zegt Bill Scroggie, senior vice president International Operations voor Penske Logistics. "Deze nieuwe onderneming biedt onze gedeelde klanten extra schaalgrootte en serviceniveaus en biedt beide bedrijven extra groeimogelijkheden in Europa."

De nieuwe bedrijfseenheid, Röhlig Penske Logistics GmbH, is voor 80 procent eigendom van, en wordt geëxploiteerd door, Röhlig Logistics en voor 20 procent door Penske Logistics. Dit was een private transactie en financiële details werden niet bekendgemaakt. De partijen hebben de transactie op 31 december 2021 afgerond.

De ruim 80 medewerkers van Penske Logistics Europe blijven medewerkers van het Nederlandse bedrijf, dat in de toekomst volledig eigendom zal zijn van Röhlig Penske Logistics GmbH.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden