Clicky

 
Transport Online - Negentien doden, onder wie negen kinderen, door brand in flatgebouw New York [+foto's&video]

Negentien doden, onder wie negen kinderen, door brand in flatgebouw New York

Negentien doden, onder wie negen kinderen, door brand in flatgebouw New York [+foto's&video]
09-01-2022 19:25 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - [update 22:30 uur] Door een brand in een flatgebouw in het New Yorkse stadsdeel The Bronx zijn zondag negentien doden gevallen, onder wie negen kinderen, zei de brandweer. Het vuur is inmiddels gedoofd.

De brand brak uit in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) op de derde verdieping van het negentien verdiepingen tellend gebouw dat uit het begin van de jaren zeventig stamt. De deur van het appartement was opengelaten, waardoor het vuur zich kon verspreiden en de rook door het hele gebouw kon opstijgen, aldus de brandweer.

De vuurzee werd bestreden door circa tweehonderd brandweerlieden, die moeite hadden zich toegang te verschaffen tot het appartementencomplex zonder balkons. Volgens sommige lokale media is zeker een persoon die op de vlucht was voor de vlammenzee, uit een raam gesprongen.

De overgrote meerderheid van de slachtoffers van de brand had rook ingeademd, zei brandweercommissaris Dan Nigro. Brandweerlieden die het gebouw binnenstormden, ontdekten slachtoffers op bijna elke verdieping van het gebouw. Velen van hen hadden een hartstilstand gekregen of ernstige ademhalingsproblemen.

Woensdag kwamen bij een grote brand in een rijtjeshuis in het centrum van Philadelphia zeker twaalf mensen om het leven, onder wie acht kinderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden