Clicky

 
Transport Online - Dakarspeed over de kop met finish in zicht

Dakarspeed over de kop met finish in zicht

Dakarspeed over de kop met finish in zicht
09-01-2022 19:16 | Uitslagen | auteur Redactie

AL DAWADIMI - Op ongeveer 15 kilometer voor de finish van de zevende etappe, kwam er een waarschijnlijk einde aan de Dakar Rally 2022 voor Dakarspeed. Een bult kamelengras op de snelle piste gaf de truck een zwieper. De Scania begon te stuiteren en sloeg twee keer over de kop, om op de banden tot stilstand te komen. Maurik van den Heuvel, Wilko van Oort en Martijn van Rooij konden ongedeerd uitstappen.

Van den Heuvel was juist op weg naar een prima resultaat in de zevende etappe, ruim in de top 10, toen het misging. De truck raakte uit balans toen hij op volle snelheid over een bult kamelengras reed en door de volgende bult nóg een zwieper kreeg. “We zijn aan het slingeren gegaan en ik kon ‘m niet meer houden”, reageert Maurik van den Heuvel.

Dat de truck op de wielen landde was een geluk bij een ongeluk. De bemanning ging meteen aan het werk om te auto weer rijdend te krijgen. Dat lukte en zodoende konden ze op eigen kracht de finish bereiken, met ruim twee uur vertraging. “We rijden, maar alles is kapot. De achterbeugel is krom, de hele cabine is krom. De rolbeugel lijkt wel intact te zijn, voor zover ik nu kan zien, maar dat gaan we in het bivak verder bekijken. Maar zelfs als het te repareren is, is het waarschijnlijk te veel werk om morgen weer te kunnen starten”, vreest Van den Heuvel. “Met ons is gelukkig alles goed, maar we zijn natuurlijk niet blij.”

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden