Clicky

 
Transport Online - RIVM: afgelopen dag 32.581 positieve coronatests

RIVM: afgelopen dag 32.581 positieve coronatests

RIVM: afgelopen dag 32.581 positieve coronatests
09-01-2022 16:14 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 32.581 positieve uitslagen van coronatests geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het op een na hoogste aantal ooit.

Afgelopen vrijdag registreerde het RIVM bijna 35.000 nieuwe gevallen, het recordaantal tot nu toe. Dat kwam deels door nameldingen van een storing eerder, waardoor niet alle bevestigde besmettingen goed werden geregistreerd. Op zaterdag telde het RIVM zo'n 28.000 nieuwe gevallen.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 177.730 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 23.245 nieuwe gevallen per dag. Dit is het hoogste gemiddelde ooit. Het oude record is van zaterdag, een dag eerder. Toen waren er in zeven dagen tijd gemiddeld 23.232 positieve tests per dag.

Omikronvariant

De snelle stijging van het aantal coronabesmettingen werd al verwacht. De omikronvariant komt nu het meest voor in Nederland en heeft de deltavariant verdrongen. De nieuwe versie van het virus is besmettelijker, maar mensen worden er mogelijk minder ziek van. Toch zou de nieuwe golf over een paar weken ook kunnen leiden tot meer ziekenhuisopnames. Het kabinet besluit komende week of de bestaande maatregelen moeten worden verlengd of uitgebreid.

In Amsterdam werden 2484 nieuwe coronagevallen genoteerd. Rotterdam registreerde er 1809, Den Haag 1733, Utrecht 929 en Groningen 602.

Sterfgevallen

Het aantal gemelde sterfgevallen blijft dalen. In het afgelopen etmaal kreeg het RIVM bericht dat zeven mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven, het kan soms even duren voordat een sterfgeval wordt doorgegeven. Bovendien is het niet verplicht om te melden dat een coronapatiënt is overleden, dus in werkelijkheid kunnen meer mensen zijn gestorven.

In de afgelopen week zijn 123 sterfgevallen gemeld, gemiddeld ruim 17 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 3 november.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden