Clicky

 
Transport Online - Gestolen legobeeld André Hazes weer terug op de Dam

Gestolen legobeeld André Hazes weer terug op de Dam

Gestolen legobeeld André Hazes weer terug op de Dam
08-01-2022 23:23 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het legobeeld van André Hazes staat na bijna twee weken weer op zijn vertrouwde plek op de Dam in Amsterdam, meldt AT5. Het werd onlangs ontvoerd door oudejaarsvereniging De Geitefok, die het zelf weer heeft teruggebracht.

In de nacht van 27 op 28 december verdween het beeld. Op de lege plek werd een briefje aangetroffen met de tekst: 'Corona gooide roet in het eten. André heeft nu tijd voor een ander optreden.' Enkele dagen later dook het legobeeld op in het Friese dorp Oldeberkoop. Het bleek te gaan om een stunt. De Geitefok wilde naar eigen zeggen met de actie aandacht vragen voor de zware coronatijd die Nederland al bijna twee jaar in zijn greep houdt.

Het was niet de eerste oudejaarsstunt van De Geitefok. Eerder wist de vereniging de Olympische ringen uit het Olympische Stadion in Amsterdam te ontvreemden. Ook werd een grote bal bij het hoofdkantoor van de KNVB meegenomen. Beiden werden later weer teruggebracht.

Het door Streetart Franke gemaakte beeld van de volkszanger stond sinds vorig jaar zomer op de Dam. Het is een initiatief van horecaondernemer Won Yip en Rachel Hazes, de weduwe van de overleden zanger. Yip is blij dat Hazes weer terug is. "Hij staat er weer. Prima toch. Weer een stukje vrolijkheid terug in de stad. En dat kunnen we wel gebruiken", zegt hij tegen de lokale omroep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden