Clicky

 
Transport Online - John van den Heuvel: bivakmuts en cryptotelefoon gevonden in auto

John van den Heuvel: bivakmuts en cryptotelefoon gevonden in auto

John van den Heuvel: bivakmuts en cryptotelefoon gevonden in auto
08-01-2022 19:52 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM -

Het lijkt er op dat John van den Heuvel donderdag al een tijdje werd achtervolgd door motorscooters en mogelijk ook een tweede snelle auto. Donderdag werd op de A2 tussen Maarssen en Breukelen een man in een auto aangehouden vanwege een dreigende situatie rond de misdaadverslaggever. In de auto van de verdachte zijn onder meer een bivakmuts en meerdere telefoons, waaronder een cryptotelefoon, gevonden. Dat zei Van den Heuvel zaterdag in het tv-programma RTL Boulevard.

"De indruk bij mijn beveiligers was dat we al gevolgd werden vanaf Amsterdam door twee motorscooters", zei Van den Heuvel. Er kwam een snelle auto bij en daarna mogelijk nog een, vertelde de misdaadverslaggever. Ook nadat er was aangegeven dat er afstand gehouden moest worden, bleef de auto volgens Van den Heuvel hard achter hen rijden. Hij is toen in allerijl naar het nabijgelegen gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen gebracht.

Hij is erg geschrokken, vertelde hij. "Ik denk niet meteen aan een aanslag, maar ik vind het wel een raar verhaal. De dingen die in de auto zijn gevonden en de achtergrond van de verdachte zijn niet heel geruststellend", zei de misdaadverslaggever.

De 36-jarige man uit Utrecht die vastzit, wordt verdacht van het voorbereiden van een misdrijf waar acht jaar of meer gevangenisstraf op staat. Volgens diverse media komt hij voor in het dossier van het omvangrijke liquidatieproces Marengo rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Het zou gaan om Mourad O., die in het voorjaar van 2021 verhoord is als getuige in Marengo. Hij beriep zich toen op zijn verschoningsrecht en zweeg.

De advocaat van de verdachte liet zaterdag weten dat hij niet in de gaten had dat Van den Heuvel in de auto zat. Hij reed volgens haar te hard en "misschien ook te dicht op auto’s". Volgens Veerle Hammerstein heeft haar cliënt vanaf het begin verklaard dat hij van zijn werk kwam. Na een stopteken van de politie zou hij meteen zijn gestopt. Hij "heeft meegewerkt aan het onderzoek", aldus de advocaat. "In zijn auto zijn geen strafbare goederen aangetroffen."

Van den Heuvel wordt beveiligd in verband met zijn werk voor onder meer De Telegraaf. Eind 2018 liep hij zodanig veel gevaar dat hij drie maanden niet aan de slag kon bij RTL Boulevard, waar hij duiding geeft rondom misdaadzaken. Ook na de moord op zijn collega Peter R. de Vries afgelopen zomer verscheen hij enige tijd niet in het programma.

De moord op De Vries heeft mogelijk te maken met de rol die hij had als vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het Marengo-proces. Eerder zijn ook de onschuldige broer en advocaat van kroongetuige Nabil B. vermoord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden