Clicky

 
Transport Online - Nederlandse patrouillewagen crasht in Duitsland

Nederlandse patrouillewagen crasht in Duitsland

Nederlandse patrouillewagen crasht in Duitsland
08-01-2022 19:13 | Ongevallen | auteur ANP

GELDERN - Een patrouillewagen van de Nederlandse politie is zaterdag tijdens een achtervolging in het Duitse grensgebied bij Venlo gecrasht als gevolg van gladheid. Dat gebeurde rond 6.00 uur bij Geldern-Walbeck, maakte de Duitse politie bekend. Niemand raakte gewond. De achtervolgde bestuurder wist na de aanrijding te ontkomen.

Het ongeluk gebeurde toen twee Nederlandse patrouillewagens vanuit Arcen (Limburg) een auto met een vermoedelijk kort daarvoor gestolen aanhanger achtervolgden. De dief probeerde te ontkomen door met de aanhanger de grens over te vluchten. Maar door de gladheid slipte de aanhanger en kwam daardoor dwars op de rijbaan terecht. De eerste achtervolgende patrouillewagen kon een aanrijding nog voorkomen, maar de andere kon door de gladheid geen kant meer op en botste er tegenaan.

De aanhangwagen kwam door de aanrijding klem te zitten tussen de patrouillewagen en een stoplicht bij een kruising en daardoor schoot de aanhanger los. De verdachte kon zodoende met zijn auto de vlucht ongehinderd vervolgen en is sindsdien spoorloos, aldus de Duitse politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden