Clicky

 
Transport Online - 28.003 positieve coronatests erbij, gemiddelde naar recordhoogte

28.003 positieve coronatests erbij, gemiddelde naar recordhoogte

28.003 positieve coronatests erbij, gemiddelde naar recordhoogte
08-01-2022 16:20 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 28.003 positieve uitslagen van coronatests geregistreerd. Dat is het op een na hoogste aantal ooit. Op vrijdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijna 35.000 nieuwe gevallen, een record, maar dat kwam deels door nameldingen van een storing eerder.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 162.716 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 23.245 nieuwe gevallen per dag. Dit is het hoogste gemiddelde ooit. Het oude record staat sinds 28 november. Toen waren er in zeven dagen tijd 157.218 positieve tests, gemiddeld 22.460 per dag.

Het totaal over de afgelopen zeven dagen ligt ruim 70 procent hoger dan de som van de week ervoor. Dat is de snelste stijging op weekbasis sinds 18 juli. De snelle stijging werd al verwacht. De omikronvariant komt nu het meest voor in Nederland en heeft de deltavariant verdrongen. De nieuwe versie van het virus is besmettelijker, maar mensen worden er mogelijk minder ziek van. Toch zou de nieuwe golf over een paar weken ook kunnen leiden tot meer ziekenhuisopnames. Het kabinet besluit komende week of de bestaande maatregelen moeten worden verlengd of uitgebreid.

Amsterdam

In Amsterdam werden 2539 nieuwe coronagevallen genoteerd. Rotterdam registreerde er 1575, Den Haag 1079, Utrecht 843 en Zaanstad 513. Ameland, Roozendaal en Vlieland meldden elk 1 positieve test.

Het aantal gemelde sterfgevallen blijft dalen. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat acht mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Voor een zaterdag is dat het laagste aantal sinds 16 oktober. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven, dat kan soms een tijdje duren. Bovendien is het niet verplicht om te melden dat een coronapatiënt is overleden, dus in werkelijkheid kunnen meer mensen zijn gestorven.

In de afgelopen week zijn 122 sterfgevallen gemeld, gemiddeld ruim zeventien per dag. Dat is het laagste niveau sinds 3 november.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions