Clicky

 
Transport Online - GGD-voorzitter Rouvoet: twee extra vaccinatierondes in 2022

GGD-voorzitter Rouvoet: twee extra vaccinatierondes in 2022

GGD-voorzitter Rouvoet: twee extra vaccinatierondes in 2022
08-01-2022 09:40 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De GGD'en houden rekening met nog twee extra vaccinatierondes in 2022, zegt voorzitter André Rouvoet in een interview met De Telegraaf. Ook gaan ze op steeds meer plekken werken met "vrije inloop" en de wijken in om de vaccinatiegraad tijdens de huidige boostercampagne te verhogen.

Rouvoet verwacht in de tweede helft van januari met boosters de wijken in te gaan: "Dan gaan we weer fijnmazig vaccineren bij achtergebleven groepen. Ook komen dan de mensen aan de beurt die nog geen booster konden krijgen, omdat ze kortgeleden besmet zijn geraakt. Daarna houden we voor dit jaar rekening met nog twee prikrondes, in pakweg mei-juni en oktober-november."

Programmadirecteur Covid-19 Jaap Eikelboom van de GGD verwacht met extra maatregelen de opkomst tijdens de huidige boostercampagne te verhogen, zegt hij tegen de krant. "Steeds meer locaties gaan dan met vrije inloop werken. Er komen meer prikslots vrij naarmate we meer mensen gehad hebben. Bij de 60-plussers schommelt de opkomst tussen de 80 en 95 procent. Tegelijkertijd zien we dat de opkomst van mensen onder de 40 inderdaad nog tegenvalt. Dat was tijdens de basiscampagne ook zichtbaar. Ze wachten over het algemeen iets langer totdat het hen uitkomt, bijvoorbeeld voor de vakantie. Voor hen is die vrije inloop een uitkomst."

Eikelboom erkent dat de GGD'en zich eerder hadden kunnen voorbereiden op de boostercampagne. "We moeten inderdaad de ’responstijd’ in de toekomst verkorten. Dat gaan we doen door bepaalde kernlocaties te selecteren waar we snel kunnen prikken als dat noodzakelijk is, net als ’satellietlocaties’. En we denken aan een ’mobilisabel prik- en testleger’ waarmee we warm contact houden, zodat we die snel kunnen oproepen als het nodig is."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden