Clicky

 
Transport Online - Duitsland krijgt 2G-plusbeleid in restaurants en cafés

Duitsland krijgt 2G-plusbeleid in restaurants en cafés

Duitsland krijgt 2G-plusbeleid in restaurants en cafés
07-01-2022 17:20 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/DPA

BERLIJN - Duitsland gaat over op een 2G-plusbeleid voor restaurants en cafés, wat betekent dat naast het tonen van een vaccinatie- en herstelbewijs ook een coronatest verplicht is. De testverplichting geldt niet voor mensen die een boosterprik hebben gehad. Verder wordt de quarantaineduur ingekort.

Bondskanselier Olaf Scholz en de leiders van de deelstaten hebben besloten dat mensen tien dagen moeten thuisblijven als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. De quarantaine kan na zeven dagen met een negatieve coronatest worden beëindigd. Mensen met een boostervaccinatie hoeven helemaal niet meer in quarantaine. Nu moeten mensen vaak veertien dagen in quarantaine, afhankelijk van een aantal factoren.

In een aantal Duitse deelstaten geldt 2G-plus al op bepaalde locaties, bijvoorbeeld bij sportwedstrijden of in zwembaden. De extra maatregelen worden genomen vanwege een stijging van het aantal coronabesmettingen door de extra besmettelijke omikronvariant. De kortere quarantaine moet personeelstekorten in bijvoorbeeld de zorg voorkomen.

Volgens Scholz zullen door omikron veel nieuwe mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. De variant lijkt minder vaak tot een ernstig ziekteverloop te leiden, maar sluit een ziekenhuisopname niet uit. Een boostervaccinatie zorgt ervoor dat mensen beter beschermd zijn tegen omikron. In Duitsland is bijna 72 procent van de bevolking volledig ingeënt, bijna 42 procent heeft een booster gehad.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden