Clicky


 


Rainbow Truckteam toe aan de rustdag

Rainbow Truckteam toe aan de rustdag
07-01-2022 17:17 | Uitslagen | auteur Redactie

RIYAD - Bepaald niet fris en fruitig, maar opgelucht en vol vertrouwen, arriveerde het Rainbow Truckteam in het bivak van Riyad na de zesde etappe. Dat ze die zouden rijden, was een dag eerder helemaal niet zeker. De verwikkelingen in de vijfde etappe hadden echter weinig invloed meer, al waren Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij en Klaas Kwakkel nu wel moe en echt toe aan de rustdag.

Een hap eten, even de ogen dicht en gaan maar weer; zo zag de vroege vrijdagochtend eruit voor de mannen van Rainbow. “Gelukkig was het vandaag niet al te moeilijk”, zag navigator Tjeerd van Ballegooij. “De eerste 300 kilometer was het snel, de laatste 40 kilometer was het duinen. Het ging heel lekker. Gerrit krijgt in de duinen steeds meer vertrouwen. Het hangt erg af van of de duinen opgedroogd zijn. Dan rolt het beter. Als ze nog vochtig zijn, is het net beton.”

De duinen in het donker de nacht ervoor, was een avontuur op zich. Zeker omdat in die duinen van de vijfde etappe een bladveer brak, wat het extra gecompliceerd maakte. De mannen waren toch al aan het eind van hun Latijn nadat ze ’s ochtends op de proef de versnellingsbak hadden moeten wisselen, met kunst en vliegwerk. “Zo’n ding weegt een paar honderd kilo, dus die til je er niet even uit”, zegt Van Ballegooij. “We hadden een paal nodig als hefboom, dus ik heb een verkeersbord uit de grond getrokken die daarvoor kon dienen. Als contragewicht hebben we banden gebruikt. Zo is het gelukt, maar we hebben van een uur of elf tot een uur of drie staan klussen. Een paar uur later was het donker. We mochten al blij zijn dat we nog mochten starten.”

Het avontuur kostte wel 27 uur straftijd, maar de klassering maakt voor Rainbow niet veel uit. “Wij hebben maar één doel en dat is finishen.” Voor zowel de bemanning als de MAN is de rustdag zeer welkom. De truck wordt zaterdag weer helemaal gereed gemaakt, en de mannen kunnen een dag bijtanken en uitrusten. Zondag gaat de Dakar Rally weer verder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions