Clicky

 
Transport Online - Arrestant A2 verdacht van voorbereiden ernstig misdrijf

Arrestant A2 verdacht van voorbereiden ernstig misdrijf

Arrestant A2 verdacht van voorbereiden ernstig misdrijf
07-01-2022 16:50 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 17:36 uur] De 36-jarige man uit Utrecht die donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de A2, wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel, wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het voorbereiden van een misdrijf waar acht jaar of meer gevangenisstraf op staat.

De man is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam. Die bepaalde volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM dat de man de komende drie dagen vast blijft zitten op verdenking van artikel 46 van het Wetboek van Strafrecht.

Begin volgende week bepaalt het Openbaar Ministerie of de verdachte opnieuw wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris, die dan moet beslissen of zijn voorarrest met veertien dagen wordt verlengd. De man werd donderdagmiddag gearresteerd, waarna de snelweg tussen Maarssen en Breukelen in beide richtingen werd afgesloten. Van den Heuvel liet 's middags weten dat de politieactie te maken had met zijn veiligheid. De misdaadverslaggever wordt al langere tijd zwaar beveiligd.

Thomas Bruning, de algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ), noemde het incident rond John van den Heuvel "dieptriest". Hij vindt het een "verdrietige constatering" dat steeds meer journalisten beveiliging nodig hebben en hun werk niet meer kunnen doen. "Ik heb er veel respect voor dat John onder deze extreme omstandigheden niet wijkt en gewoon zijn werk blijft doen. De manier waarop zijn beveiliging heeft ingegrepen is geweldig. Dat is het positieve aspect aan deze verder volledig negatieve situatie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden