Clicky


Politie zoekt met 'man en macht' naar 17-jarige Sam Hooftman uit Overveen

Politie zoekt met 'man en macht' naar 17-jarige Sam Hooftman uit Overveen
07-01-2022 15:23 | Binnenland | auteur ANP

OVERVEEN - De politie is "met man en macht" op zoek naar de 17-jarige Sam uit het Noord-Hollandse Overveen. De tiener stapte donderdag rond 01.00 uur op de fiets in Heemstede, zo'n vijf kilometer verderop, maar kwam nooit thuis aan. Een woordvoerster spreekt van een "urgente vermissing" en stelt dat er tientallen tips zijn binnengekomen. Bekende Nederlanders Beau van Erven Dorens en Leontine Borsato deelden een oproep naar Sam uit te kijken op sociale media.

Sam vertrok die nacht uit Heemstede op een donkergrijze racefiets van het merk Sensa. Er wordt onder meer naar hem gezocht bij de Leidsevaart in Haarlem, waar hij mogelijk langs heeft gefietst. De politie is ook op zoek naar camerabeelden die hem mogelijk hebben vastgelegd. Ook werd donderdag in de omgeving een Burgernet-melding verspreid met het signalement van de tiener. Zijn familie gaf de 17-jarige op als vermist.

Volgens De Telegraaf zijn behalve de politie vrijdag ook tientallen vrijwilligers in de omgeving op zoek naar Sam. De politiewoordvoerster bevestigt dat en zegt dat de politie met hen in contact staat. De jongen is ongeveer 170 centimeter lang, heeft halflang donkerblond haar en droeg toen hij vertrok uit Heemstede een dik zwart jack.