Clicky


 


Nachtwerk voor Rainbow Truck Team in vijfde etappe

Nachtwerk voor Rainbow Truck Team in vijfde etappe
07-01-2022 08:58 | Uitslagen | auteur Redactie

RIYADH - Een lege plek in het bivak van het Rainbow Truckteam. Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij en Klaas Kwakkel zijn deze avond nog onderweg in de vijfde etappe van de Dakar Rally. Problemen vroeg in de etappe hebben ervoor gezorgd dat het nachtwerk is voor Rainbow. Teammanager Simon Koetsier hoopt dat het team vannacht nog het bivak weet te bereiken.

Al op 21 kilometer in de etappe, een lus van 395 kilometer ten noorden van Riyad, ging het mis. “Ze hoorden een geluid in de versnellingsbak”, vertelt Koetsier. “Die bleek kapot te zijn. De bak konden ze vervangen, waarna ze hun weg konden vervolgen, maar de reparatie duurde wel vier uur. Bij daglicht is dat niet erg, maar het betekent wel dat je langer in het donker komt te rijden.”

Koetsier, die zelf meerdere Dakars reed als navigator bij Ginaf, weet wat het is om ’s nachts in de duinen te rijden. “Dat is niet fijn, het is best gevaarlijk en het schiet niet op. Als ze de duinen door zijn, komt er nog een stuk van 70 kilometer tot de finish. Dat is piste, dus dat zou wat vlotter moeten gaan.”

De monteurs zijn naar bed gegaan, zodat ze fris en uitgerust zijn als de truck het bivak bereikt. Maar hoe laat dat is en in welke toestand de truck verkeert, is koffiedikkijken. Een probleem kan zijn dat de zesde etappe weer gescheiden routes heeft voor de motoren enerzijds en de auto’s en trucks anderzijds. “Dus ze moeten redelijk vroeg weer weg”, weet Koetsier. “Misschien is er een beetje tijd, maar de kans is ook aanwezig dat ze meteen door moeten.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions