Clicky

 
Transport Online - Maritiem dienstverlener Vroon in handen banken na schuldhulp

Maritiem dienstverlener Vroon in handen banken na schuldhulp

Maritiem dienstverlener Vroon in handen banken na schuldhulp
06-01-2022 19:16 | Algemeen | auteur ANP

BREDA - Maritiem dienstverlener Vroon heeft afspraken gemaakt met een groep banken over het verlichten van de schuldenlast van het bedrijf. In ruil daarvoor krijgt de groep van achttien banken een meerderheidsbelang in het bedrijf. Dat bevestigt de onderneming na eerdere berichtgeving van het Financieele Dagblad en zakenblad Quote.

Door de overeenkomst daalt de schuldenlast van het in Breda gevestigde bedrijf naar circa 350 miljoen euro. De banken strepen zo'n 440 miljoen euro aan schulden weg. Wel moeten zij allemaal het principe-akkoord daarover nog goedkeuren. Het betreft grote Nederlandse banken als ING, ABN AMRO en Rabobank, maar ook buitenlandse instellingen.

Het in 1890 opgerichte Vroon, dat in de problemen kwam toen door de lage olieprijzen van een aantal jaren geleden de investeringen in de offshore-oliesector uitbleven, wordt opgesplitst. Zo blijven de gezonde activiteiten bij het bedrijf, maar worden andere onderdelen op afstand gezet. Voor de werkgelegenheid heeft dat volgens het bedrijf geen gevolgen.

Ook is er volgens Vroon geen verdere reorganisatie nodig ondanks een nauwe verwevenheid met de oliesector. Toch is het bedrijf door de opkomst van windmolenparken op zee minder op olie gericht geraakt. Vroon heeft zijn schepen ook bij de bouw en exploitatie daarvan kunnen inzetten en blijft dat ook doen. Vroon houdt zich verder onder meer bezig met het vervoer van vee over zee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats