Clicky

 
Transport Online - Ruim 1 miljoen Britten hebben langdurige Covid

Ruim 1 miljoen Britten hebben langdurige Covid

Ruim 1 miljoen Britten hebben langdurige Covid
06-01-2022 14:38 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - Ongeveer 1,3 miljoen Britten hebben last van klachten die horen bij langdurige Covid. Volgens het Britse bureau voor de statistiek ONS gaat het om 2 procent van de Britse bevolking.

Het gaat vooral om mensen tussen de 35 en 69 jaar, vrouwen, inwoners van armere regio's, personeel in de zorg- en onderwijssector en mensen die al onderliggende gezondheidsproblemen hadden. 40 procent van de mensen met klachten was meer dan een jaar geleden besmet met het coronavirus, 70 procent was meer dan twaalf weken geleden besmet geraakt en 21 procent minder dan twaalf weken geleden.

Van de 1,3 miljoen mensen wordt 64 procent door de Covid-klachten gehinderd in dagelijkse bezigheden. 20 procent heeft er enorm veel last van.

Symptomen van langdurige Covid zijn onder meer haaruitval, depressie, angstaanvallen, hoofdpijn, ademhalingsproblemen, chronische vermoeidheid, nier- en leverproblemen en hartfalen. Mensen kunnen langdurige Covid krijgen nadat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus, ook mensen met milde klachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden