Clicky

 Allegiant Air bestelt vijftig Boeing 737 MAX vliegtuigen met optie voor nog eens vijftig

Allegiant Air bestelt vijftig Boeing 737 MAX vliegtuigen met optie voor nog eens vijftig
06-01-2022 12:16 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SEATTLE - Boeing en Allegiant Air hebben vandaag, donderdag 5 januari, een bestelling aangekondigd voor vijftig 737 MAX vliegtuigen, met opties voor nog eens vijftig extra vliegtuigen. In Boeing's eerste Amerikaanse ultra-low cost carrier (ULCC)-deal, selecteerde Allegiant twee modellen, de 737-7 en 737-8-200, in de 737 MAX-familie.

"Onze benadering van de vloot is altijd opportunistisch geweest, en deze transactie met Boeing is geen uitzondering", zegt Maurice J. Gallagher, Jr. , voorzitter en CEO van Allegiant. "Hoewel het hart van onze strategie zich blijft concentreren op vliegtuigen die eerder in eigendom waren, zal de infusie van maximaal honderd direct-van-de-fabrikant 737's tal van voordelen voor de toekomst opleveren - waaronder flexibiliteit voor capaciteitsgroei en uittreding van vliegtuigen, aanzienlijke milieuvoordelen, en moderne configuratie- en cabinefuncties die onze klanten zullen waarderen."

Met gemeenschappelijkheid en verbeterde brandstofefficiëntie stelt de 737 MAX-familie luchtvaartmaatschappijen in staat hun vloten te optimaliseren voor een breed scala aan missies. De 737-7 biedt lage exploitatiekosten waardoor luchtvaartmaatschappijen nieuwe routes kunnen openen met minder economisch risico, en de grotere 737-8-200 biedt extra inkomstenpotentieel en is geschikt voor ULCC-marktuitbreiding. Vergeleken met de huidige vloot van Allegiant zullen de nieuwe 737-modellen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 20 procent verminderen.

"We zijn verheugd dat Allegiant voor Boeing en de 737 MAX heeft gekozen omdat ze zichzelf positioneren voor toekomstige groei, verbeterde efficiëntie en operationele kosten", zei Stan Deal, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes. "Deze deal bevestigt verder de economische aspecten van de 737 MAX-familie in de ULCC-markt en we zijn verheugd om naast Allegiant te staan ​​bij het integreren van deze nieuwe vliegtuigen in hun vloot."

Boeing en Allegiant zullen samenwerken op het gebied van ondersteuning bij het in gebruik nemen, waardoor een soepele overgang mogelijk wordt wanneer de luchtvaartmaatschappij de 737 aan haar vluchtschema toevoegt. Allegiant zal ook gebruikmaken van een reeks digitale tools van Boeing Global Services om de operationele efficiëntie verder te verbeteren. Allegiant exploiteert momenteel een vloot van 108 Airbus A319- en A320-vliegtuigen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions