Clicky


Transportbedrijf G. van der Heijden over op HVO100

Transportbedrijf G. van der Heijden over op HVO100
05-01-2022 15:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

RIDDERKERK - Het Ridderkerkse transportbedrijf G. van der Heijden & Zn laat vanaf heden voor twee van hun opdrachtgevers de containers vervoeren met vrachtwagencombinaties die rijden op HVO100. De afkorting HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Dit nieuwe type dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. Het getal ‘100’ geeft aan dat het gaat om een duurzame van hoge kwaliteit in de meest pure, niet gemixte vorm (100 procent). Schouten Olie BV uit Alphen aan den Rijn levert de HVO100.

HVO100 biedt een CO2-reductie tot wel 90 procent en een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden en koolmonoxide. Dat is niet alleen beter voor de luchtkwaliteit maar ook goed voor de motor, want filters en injectoren blijven langer schoon.

Directeur Bert van der Heijden: “DHL vroeg ons om over te gaan op HVO100. Aan dit verzoek hebben wij graag voldaan. Ook voor opdrachtgever OOCL gaan wij over op HVO100. Dat is overigens op ons verzoek. HVO100 is duurder dan de traditionele dieselbrandstof. Zowel de opdrachtgevers als wij, moeten hierin dus willen investeren. Dat doen wij om een steentje te kunnen bijdragen aan milieu- en klimaatdoelstellingen. Uiteraard hopen wij dat meerdere van onze opdrachtgevers zich aansluiten bij DHL en OOCL.”
 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions