Clicky

 
Transport Online - Vooral 45-plusser haalt boosterprik zonder afspraak in Leeuwarden

Vooral 45-plusser haalt boosterprik zonder afspraak in Leeuwarden

Vooral 45-plusser haalt boosterprik zonder afspraak in Leeuwarden
05-01-2022 14:47 | Coronavirus | auteur ANP

LEEUWARDEN - Bij de XXL-vaccinatielocatie in Leeuwarden zijn woensdag 2300 boosterprikken gezet zonder afspraak, zo laat een woordvoerder van GGD Fryslân weten. Daarvan zijn 1800 vaccinaties van het middel Moderna, dat alleen als boosterprik wordt gegeven aan mensen van boven de 45 jaar.

Het aantal mensen dat een afspraak maakt om een boosterprik te laten zetten blijft achter op de vaccinatielocatie in Leeuwarden waar dagelijks rond de 12.000 boosterprikken kunnen worden gezet. Er is meer capaciteit dan dat er animo is voor de oppepprikken. Daarom is besloten om ook vaccinaties te zetten zonder afspraak. Dinsdag, op de eerste dag van de actie, werden in totaal zo'n 3500 boostervaccinaties gezet, waarvan 1500 zonder afspraak. Van de 3100 mensen die woensdag hun boosterprik kregen, deden 2300 dat via vrije inloop. Onder hen waren volgens de woordvoerder veel mensen van buiten de regio, bijvoorbeeld vakantiegangers.

Mensen van 45 jaar en ouder kunnen al minimaal anderhalve week online een afspraak maken. "Blijkbaar moeten ze dan in hun eigen regio nog een tijdje wachten voor ze ook echt aan de beurt zijn", denkt de woordvoerder. Als het deze mensen te lang duurt, komen ze naar Friesland. Het valt hem op dat er mensen uit het hele land naar Leeuwarden komen voor een prik. "Ik heb al mensen gezien uit Enschede en zelfs Nijmegen."

De vaccinatielocatie krijgt woensdag ook telefoontjes van mensen die zeker willen weten dat ze een prik zonder afspraak kunnen krijgen in Leeuwarden, voordat ze aan een lange rit naar Friesland beginnen, vertelt hij. De zegsman verwacht dat het wel drukker wordt. "Het wordt ook steeds bekender."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden