Clicky

 
Transport Online - Londen versoepelt testbeleid: geen PCR-test meer na sneltest

Londen versoepelt testbeleid: geen PCR-test meer na sneltest

Londen versoepelt testbeleid: geen PCR-test meer na sneltest
05-01-2022 11:20 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - [update 14:25 uur] De Britse regering versoepelt het beleid om coronabesmettingen op te sporen. Mensen zonder ziekteverschijnselen hoeven in Engeland na een positieve thuistest niet ook nog een PCR-test te doen om de uitslag te bevestigen, berichten Britse media.

De ingreep moet voorkomen dat werknemers langer dan nodig in zelfisolatie zitten. Ze kunnen volgens de nieuwe regels vanaf 11 januari meteen na hun sneltest in quarantaine. De Britse Health Security Agency (UKHSA) benadrukt volgens de BBC dat de thuistesten ook erg nauwkeurig zijn.

De beleidswijziging valt samen met een flinke toename van het aantal vastgestelde coronagevallen in het land. Dat zag de afgelopen tijd herhaaldelijk besmettingsrecords sneuvelen. Daardoor komen ook steeds meer mensen thuis te zitten. Het gaat momenteel om ongeveer een miljoen mensen, schatte een onderminister van Volksgezondheid bij Sky News.

Reizigers

In het Verenigd Koninkrijk gaan al langer stemmen op om het voorbeeld van de Verenigde Staten te volgen en de tijd te verkorten die mensen in zelfisolatie moeten doorbrengen. Zo moeten de economie en de zorg worden ontzien. Gezondheidsdienst NHS kreeg de afgelopen tijd te maken met een flinke stijging van het aantal medewerkers dat door quarantaineregels niet kan komen werken.

Het Verenigd Koninkrijk neemt mogelijk ook de regels voor het internationale reisverkeer op de schop. De BBC bericht dat wordt gekeken naar het schrappen van een testplicht voor reizigers. Die moeten nu een coronatest doen in de twee dagen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk vertrekken.

De Britse reisbranche heeft aangedrongen op een versoepeling. Critici vinden het massaal testen van reizigers niet meer zinvol vanwege het hoge aantal besmettingen in het land. "We zijn het punt al voorbij waarop beperkingen voor het internationale reisverkeer nog een rol kunnen spelen in het onder controle krijgen van die piek", zei een bestuurder van luchthavenexploitant Manchester Airports Group bij de BBC.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden