Clicky

 
Transport Online - Vijf bewoners naar ziekenhuis na brand in ouderencomplex Weesp

Vijf bewoners naar ziekenhuis na brand in ouderencomplex Weesp

Vijf bewoners naar ziekenhuis na brand in ouderencomplex Weesp
04-01-2022 20:25 | Binnenland | auteur ANP

WEESP - Een ouderencomplex in Weesp is dinsdag ontruimd vanwege brand in een van de zestig appartementen. Een van de bewoners is met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. Datzelfde geldt voor vier anderen die rook inademden. Zeker vijftien woningen zijn dusdanig beschadigd dat de bewoners vanavond nog niet terug kunnen, zegt een brandweerwoordvoerder.

De brandweer rukte rond 17.40 uur uit naar de brand aan de Wintertuin, waarbij veel rook vrijkwam. Het vuur was snel onder controle en de oorzaak wordt nog onderzocht. Twaalf bewoners die in verband met de rook direct werden geëvacueerd zijn opgevangen in de nabijgelegen brandweerkazerne. De mensen die even later naar buiten moesten verblijven in de centrale ruimte van het pand.

De hulpdiensten brengen nu in kaart wie er dinsdagavond weer terug naar huis kunnen en voor wie onderdak geregeld moet worden. Een aantal woningen heeft rookschade opgelopen, legt de woordvoerder uit. Volgens hem wonen er vooral alleenstaande ouderen in het complex. Hoe de naar het ziekenhuis gebrachte bewoners eraan toe zijn, kon de zegsman niet zeggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden