Clicky

 
Transport Online - Gerrit Zuurmond: 'Lastig de flow te pakken'

Gerrit Zuurmond: 'Lastig de flow te pakken'

Gerrit Zuurmond: 'Lastig de flow te pakken'
04-01-2022 19:35 | Uitslagen | auteur Redactie

AL QAISUMAH - Met de 28ste tijd in de derde etappe van de Dakar Rally 2022 was Gerrit Zuurmond niet ontevreden. De rit die begon en eindigde in Al Qaisumah was vanwege de regen van de afgelopen dagen ingekort tot 255 kilometer. Daar had het Rainbow Truckteam vier uur en één minuut voor nodig.

Doordat équipe 530 wat verder achterin het veld, komen de mannen in situaties terecht die het rijden van een Dakaretappe er niet gemakkelijker op maken. Vaak is de route al omgeploegd door de auto’s en snellere trucks. In de derde etappe was het de zon die hen parten speelde. “Door de zon waren de duinen aan de ene kant al opgedroogd, terwijl ze aan de schaduwkant nog vochtig en dus een stuk harder waren”, vertelde Gerrit Zuurmond na aankomst in het bivak van Al Qaisumah.

Door die wisselende hardheid was het lastig om een goed ritme te vinden in de duinen. “Ik kreeg de flow niet goed te pakken. Hard, zacht, hard, zacht: dat viel me tegen”, bekende Zuurmond. “Het is allemaal goed gegaan, hoor. Er is verder niks gebeurd. Maar ik vond het gisteren leuker.”

Tussen de duinenpartijen door kon hij de MAN op de snelle paden wel goed de sporen geven. “Tot tegen de begrenzer aan en die staat op 138 kilometer.” Aan de auto lag het dan ook niet, grinnikte Zuurmond. “Die is buitengewoon goed. Het is, denk ik, wel een top 5-auto, maar dan moet er wel een andere coureur achter het stuur zitten.”

De monteurs hebben er in het bivak weinig werk aan, al krijgt ie wel nieuwe banden. “Deze liggen er al acht dagen op, dus het mag wel. En morgen verwacht ik veel gravel en stenen. Het is een lange proef, van 465 kilometer, dus die zal wel snel zijn, met gravelpaden en zo. Als ze zo’n lange proef niet snel maken, is er niemand voor het donker binnen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden