Clicky

 
Transport Online - DB Schenker viert 150-jarig jubileum

DB Schenker viert 150-jarig jubileum

DB Schenker viert 150-jarig jubileum
04-01-2022 17:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ESSEN - Van paard en wagen tot vrachtdrones: in 2022 viert DB Schenker zijn 150e bedrijfsjubileum. Voortbouwend op uitgebreide ervaring in supplychainmanagement is het bedrijf met hoofdzetel in Duitsland uitgegroeid tot een van ‘s werelds toonaangevende logistieke dienstverleners.

Vandaag is het startschot gegeven voor een jubileumjaar met tal van externe en interne festiviteiten, die de visie van DB Schenker benadrukken om bedrijven en levens vooruit te helpen door vorm te geven aan de manier waarop de wereld met elkaar in verbinding staat.

Op 1 juli 1872 richtte Gottfried Schenker de firma DB Schenker op in Wenen, Oostenrijk. Zijn aanpak om individuele zendingen te combineren tot geconsolideerde zendingen was een baanbrekende innovatie voor die tijd. Voortbouwend op deze ervaring heeft het bedrijf zijn activiteiten over de hele wereld en in alle transportmodaliteiten uitgebreid.

Dit jaar kijkt DB Schenker vooruit om de toekomst van de sector verder vorm te geven door middel van innovatieve, digitale en duurzame oplossingen.

In het kader van het thema ‘150 Years Elevating Lives’ wordt tijdens het jubileumjaar een interne challenge voor medewerkers georganiseerd waarbij collega's uit alle landen en continenten met elkaar in contact worden gebracht. Met behulp van een speciale smartphone-app kunnen medewerkers hun stappen tellen en verdere fysieke en quiz-activiteiten bijhouden.

Voor alle geregistreerde sportprestaties zal DB Schenker een donatie doen aan zorgvuldig geselecteerde goede doelen die gerelateerd zijn aan de betrokkenheid van het bedrijf bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

In het eerste kwartaal van het jaar gaan alle donaties naar WeForest, een milieubeschermingsorganisatie ter ondersteuning van boomaanplant, bosbehoud en verdere lokale duurzaamheidsprojecten in Brazilië en Ethiopië. Toekomstige goede doelen zullen ook bescherming van oceanen en lucht en sociale initiatieven betreffen.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions