Clicky

 
Transport Online - Frankrijk wil meer steenkool stoken om dreigend energietekort

Frankrijk wil meer steenkool stoken om dreigend energietekort

Frankrijk wil meer steenkool stoken om dreigend energietekort
04-01-2022 17:06 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Frankrijk overweegt energieproducenten in staat te stellen meer steenkool te stoken. De nationale netbeheerder heeft namelijk gewaarschuwd voor mogelijke stroomtekorten wanneer het lang koud wordt en er onvoldoende windenergie beschikbaar is. Momenteel ligt een ongewoon hoog aantal Franse kernreactoren stil vanwege onderhoud, net voor de koude wintermaanden.

Vorige maand legde de grootste elektriciteitsleverancier van Frankrijk vier kernreactoren stil vanwege veiligheidsredenen. Er waren gebreken ontdekt bij pijpleidingen voor het veiligheidssysteem van de twee reactoren van de kerncentrale in het westen van het land, in de buurt van Poitiers. Die pijpleidingen moeten worden vervangen, waardoor de centrale tot het voorjaar moet worden stilgelegd. Een kerncentrale in het noorden van het land is ook stilgelegd omdat hetzelfde type reactoren wordt gebruikt. De stilgelegde kernreactoren zijn goed voor bijna 10 procent van de nucleaire opwekkingscapaciteit van Frankrijk.

In het land staan nog drie centrales die energie opwekken met de verbranding van steenkool. Die mogen maar een bepaald aantal uur per jaar in bedrijf zijn, om de uitstoot van CO2 te beperken. De Franse regering overweegt nu om de kolencentrales de eerste twee maanden van 2022 langer te laten branden dan de jaarlijkse limiet die in 2019 werd vastgesteld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden