Clicky

 
Transport Online - Onderzoek Israël: vierde coronaprik zorgt voor meer antistoffen

Onderzoek Israël: vierde coronaprik zorgt voor meer antistoffen

Onderzoek Israël: vierde coronaprik zorgt voor meer antistoffen
04-01-2022 14:52 | Coronavirus | auteur ANP

TEL AVIV - Een vierde coronaprik zorgt na een week voor een vervijfvoudiging van het aantal antistoffen in het lichaam, meldt de Israëlische premier Naftali Bennett. Hij baseert zich op voorlopige bevindingen van een onderzoek in Israël.

De studie laat volgens Bennett zien dat mensen na een tweede booster waarschijnlijk nog beter beschermd zijn bij een besmetting met het coronavirus en dus minder risico lopen op een ernstig ziekteverloop. Er is nog weinig bekend over het nut van een vierde prik.

Honderdvijftig medewerkers van het het Sheba Medical Center kregen vorige week maandag voor het onderzoek een tweede boosterprik toegediend. "Een week later weten we met een hoge mate van zekerheid dat de vierde dosis veilig is", zei Bennett verder tijdens zijn bezoek aan dit ziekenhuis.

Israël is inmiddels begonnen aan het zetten van vierde prikken bij andere zorgmedewerkers, 60-plussers en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Andere landen kijken met veel interesse naar de bevindingen in Israël, wereldwijd koploper op het gebied van coronavaccinatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden