Clicky

 
Transport Online - GL en PvdD komen met aangescherpt voorstel vuurwerkverbod

GL en PvdD komen met aangescherpt voorstel vuurwerkverbod

GL en PvdD komen met aangescherpt voorstel vuurwerkverbod
04-01-2022 10:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Als het aan GroenLinks en de Partij voor de Dieren ligt, mogen consumenten vanaf de eerstvolgende jaarwisseling alleen nog het allerlichtste vuurwerk afsteken, zoals sterretjes en knalerwtjes. Dat staat in een aangescherpt wetsvoorstel dat de partijen binnenkort indienen bij de Tweede Kamer.

GroenLinks en de PvdD pleiten al jaren voor een verbod op het meeste consumentenvuurwerk. Zij wilden aanvankelijk nog een uitzondering maken voor vuurwerk dat weliswaar niet in de lichtste categorie valt, maar toch relatief veilig te gebruiken is. Maar dat idee laten zij op advies van de Raad van State varen. Het zou de handhaving alleen maar moeilijker maken.

Om in coronatijd de zorg niet nog verder te belasten verbood het kabinet de afgelopen twee jaarwisselingen het afsteken van vuurwerk door consumenten. Maar de handhaving daarvan bleek geen gemakkelijke opgave. Het is ook maar de vraag of in de Tweede Kamer een meerderheid te vinden is voor een permanent verbod.

Als er alternatieven worden geboden, zoals door gemeenten georganiseerde aftelmomenten en vuurwerkshows, denken de indieners dat er in de samenleving wel voldoende draagvlak zal zijn. De afgelopen jaren was dat door de coronamaatregelen niet mogelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden