Clicky

 
Transport Online - Duizenden Duitsers betogen voor en tegen coronamaatregelen

Duizenden Duitsers betogen voor en tegen coronamaatregelen

Duizenden Duitsers betogen voor en tegen coronamaatregelen
03-01-2022 23:43 | Buitenland | auteur ANP/DPA

ROSTOCK - In diverse steden in Duitsland zijn duizenden demonstranten maandagavond de straat opgegaan om te betogen tegen en voor de coronamaatregelen. De tegenstanders hadden de overhand. In totaal kwamen zo'n 20.000 mensen in actie, ook bij betogingen waarvoor geen toestemming was gevraagd.

In het stadje Freiberg (Saksen), niet ver van Dresden, doorbraken ettelijke honderden betogers een cordon van de politie en rukten op naar het centrum, onder het roepen van leuzen als 'Wij zijn met meer' en 'Vrijheid, geen dictatuur'. De politie meldde op Twitter dat een deel van de demonstranten kon worden tegengehouden. Van twintig mensen is de identiteit gecontroleerd.

In de stad Rostock in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren waren duizenden betogers op de been. Daar waren liefst vijf demonstraties van voor- en tegenstanders aangekondigd. De Duitse politie gebruikte auto's om de beide kampen uit elkaar te houden, meldt omroep NDR. De demonstranten zijn tegen 'de vaccinatiedictatuur' en maakten een luidruchtige wandeling door het centrum.

Ongenoegen

Vanuit Magdeburg kwamen berichten over ongeregeldheden. In het zuidelijk gelegen Lichtenstein kwam het ook tot confrontaties met de politie, waarbij volgens lokale media gewonden vielen. Net als bij eerdere betogingen daar waren er relatief veel kinderen en jongeren onder de deelnemers. In Neurenberg in Beieren toonden volgens de politie bijna 3000 mensen hun ongenoegen, twee keer meer dan verwacht.

In Schwerin kwamen volgens NDR 2000 mensen opdagen. In Neubrandenburg betoogden ondanks regen en hagel naar schatting van de omroep 2000 mensen tegen de maatregelen, maar ook zestig mensen voor vaccinatieplicht. De regionale omroep MDRAktuell meldde verder demonstraties in steden als Dresden, Leipzig, Hoyerswerda en Bautzen. In die plaatsen zouden volgens de politie minstens 8000 mensen op de been zijn geweest.

De tegenstanders van de coronamaatregelen droegen over het algemeen geen mondkapjes.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden