Clicky

 
Transport Online - Gerrit Zuurmond met glimlach door de duinen

Gerrit Zuurmond met glimlach door de duinen

Gerrit Zuurmond met glimlach door de duinen
03-01-2022 17:05 | Uitslagen | auteur Redactie | Esther van der Wal

AL QAISUMAH - Voldaan en met een tevreden gevoel stuurde Gerrit Zuurmond de Rainbow-truck over de finish van de tweede etappe van de Dakar Rally 2022. In het slotstuk van de 338 kilometer lange proef had hij de MAN nog even extra de sporen gegeven, om nét voor het donker de meet te bereiken, na vijf uur en twintig minuten rijden.

De 23ste tijd was echter niet alleen dat waardoor Zuurmond met een grote glimlach bij de finish kwam. De bestuurder van de Rainbow-truck had het de hele dag prima naar zijn zin gehad. "We hebben goed gereden vandaag en het was een heel mooie etappe", vertelde hij. "Met in het eerste deel snelle paden, waar we goed op snelheid overheen konden. Zo konden we weer een beetje inlopen na gisteren."

Het tweede deel bestond uit overwegend duinenpartijen en in dat terrein heeft Gerrit Zuurmond het helemaal naar zijn zin. "Surfen in de duinen! Het is prachtig gegaan. Ik kon de auto mooi op snelheid houden. Het ging hartstikke goed."

Dat het de afgelopen dagen in deze regio in Saoedi-Arabië veel geregend heeft, was nu een voordeel. De duinen waren daardoor lekker stevig. "Het zand was een beetje vochtig, waardoor de truck veel grip had en de motor ook wat beter trekt. Als het warm en droog was geweest, was het heel wat zwaarder geweest; voor ons en voor de auto."

De afgelasting van de marathon betekende dat de équipe na de finish nog een rit van drie uur naar het bivak in Al Qaisumah voor de boeg had. De derde etappe, morgen, is ingekort tot 255 kilometer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden