Clicky


Verdachte dodelijk ongeluk met klaphamer in Haaksbergen zit nog vast

Verdachte dodelijk ongeluk met klaphamer in Haaksbergen zit nog vast
03-01-2022 13:28 | Binnenland | auteur ANP

HAAKSBERGEN - De verdachte die op oudejaarsdag werd opgepakt na een incident met een klaphamer waarbij een 12-jarige jongen om het leven kwam zit nog vast. Dat meldt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Meer details over de verdachte geeft de politie op dit moment niet vrij, laat de woordvoerder weten.

Op oudejaarsdag was een klein buurtfeestje bezig op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen. Daarbij sloeg de verdachte met een zogenoemde klaphamer op magnesiumpoeder. Dat zorgt voor harde knallen, vergelijkbaar met carbid- of melkbusschieten. Behalve het 12-jarige dodelijke slachtoffer raakte een andere jongen van 11 jaar zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde jongen die erbij stond bleef ongedeerd. De drie jongens waren omstanders en niet zelf met de klaphamer bezig.

De woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek naar het incident nog loopt. Het is nog onduidelijk of en wanneer de verdachte eventueel wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Burgemeester Rob Welten van de Overijsselse plaats noemt de gebeurtenis "afschuwelijk en dramatisch. Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die nu volledig van de kaart zijn. Dit is het ergste wat je kan overkomen", zei Welten tegen RTV Oost.