Clicky

 KLM veiligste luchtvaartmaatschappij in Europa, Emirates veiligste wereldwijd

KLM veiligste luchtvaartmaatschappij in Europa, Emirates veiligste wereldwijd
03-01-2022 09:04 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/DPA

HAMBURG - KLM was afgelopen jaar de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa, stellen experts van het Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC). Wereldwijd moet het Nederlandse bedrijf alleen Emirates voor zich dulden. Dat bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten was in het jaarlijkse onderzoek ook het jaar ervoor het veiligste.

Emirates kreeg een score van 95,05 procent van het JACDEC, dat zijn jaarlijkse onderzoek uitvoert in opdracht van het luchtvaarttijdschrift Aero International. KLM kreeg 93,31 procent. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen JetBlue en Delta Air Lines volgen en Easyjet vervolmaakt de top-5. Omdat door de coronapandemie aanzienlijk minder gevlogen werd, telden crashes en incidenten uit het verleden zwaarder mee dan normaal.

Voor het eerst maakte het JACDEC ook continentale lijstjes omdat maatschappijen met een sterke thuismarkt als China of de Verenigde Staten anders qua gevlogen kilometers een groot voordeel hadden. In Europa stond KLM bovenaan, voor Finnair en Air Europa.

Transavia

KLM-dochter Transavia kwam hier op de vierde plaats. Enkele bekende luchtvaartmaatschappijen als Austrian Airlines en Eurowings haalden de lijst helemaal niet omdat ze te weinig passagierskilometers maakten afgelopen jaar.

Opvallend is verder dat Emirates op de eigen regionale lijst niet de nummer één was. De maatschappij moest Etihad Airways, dat vanwege de omvang niet op de wereldwijde lijst terechtkwam, voor zich dulden.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions