Clicky

 
Transport Online - Grote verstoringen luchtverkeer VS houden aan

Grote verstoringen luchtverkeer VS houden aan

Grote verstoringen luchtverkeer VS houden aan
02-01-2022 18:56 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - De grote verstoringen in het vliegverkeer in de Verenigde Staten door slecht weer en besmettingen bij luchtvaartpersoneel met de omikronvariant van het coronavirus houden zondag nog steeds aan. Volgens de trackingwebsite FlightAware.com zijn bijna 1900 vluchten in de VS geannuleerd en hebben meer dan zeshonderd vluchten vertraging opgelopen.

Zaterdag werden er al meer dan 2700 vluchten in de VS geannuleerd, met ruim 6500 vertraagde vluchten. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kampen door de snelle verspreiding van de omikronvariant met uitval van piloten en cabinepersoneel door ziekte. Sinds kerstavond zijn hierdoor al meer dan 13.700 vluchten geannuleerd in de VS. De feestdagen zijn erg druk voor Amerikaanse vliegmaatschappijen omdat veel mensen dan bijvoorbeeld op bezoek gaan bij familie.

Daarbovenop komt zeer slecht weer in delen van de VS met harde wind en sneeuwstormen, wat veel overlast veroorzaakt voor het vliegverkeer. Met name op de luchthavens van Chicago worden veel vluchten geschrapt, aldus FlightAware.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden