Clicky

 
Transport Online - Twee gedetineerden ontsnapt uit gevangenis in Belgische Aarlen

Twee gedetineerden ontsnapt uit gevangenis in Belgische Aarlen

Twee gedetineerden ontsnapt uit gevangenis in Belgische Aarlen
01-01-2022 23:23 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

AARLEN - Twee gedetineerden zijn op oudejaarsavond ontsnapt uit een gevangenis in het Belgische Aarlen, meldt het Luxemburgse parket. De twee mannen zijn nog steeds voortvluchtig. Een derde gedetineerde werd door bewakers opgepakt tijdens de ontsnappingspoging.

Het ging vermoedelijk om een onvoorbereide actie. De drie mannen namen vrijdag deel aan een avondwandeling toen ze besloten een muur te beklimmen. Twee van hen klommen vervolgens ook over een hek. De derde gedetineerde nam een andere route en werd daarbij betrapt door de bewakers.

De gevluchte mannen zijn afkomstig uit Marokko en verbleven illegaal in België. Een van hen werd in 2021 door de rechtbank in Brussel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden wegens diefstal met geweld of bedreiging. De andere man werd bij dezelfde rechtbank meerdere keren veroordeeld voor het plegen van een roofoverval, illegaal verblijf, het dragen van een verboden wapen, een poging tot overval en een mishandeling.

Volgens het Luxemburgse parket zijn de twee voortvluchtigen niet gevaarlijk. De derde man, afkomstig uit Libië, wordt momenteel verhoord. De politie sluit niet uit dat de mannen hulp van buitenaf hebben gekregen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats