Clicky

 
Transport Online - Kinderen vanaf 6 jaar met mondkapje op in Frans openbaar vervoer

Kinderen vanaf 6 jaar met mondkapje op in Frans openbaar vervoer

Kinderen vanaf 6 jaar met mondkapje op in Frans openbaar vervoer
01-01-2022 20:13 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - Kinderen van 6 jaar en ouder moeten vanaf maandag in Frankrijk in het openbaar vervoer een mondkapje dragen. De verplichting, die al gold voor kinderen vanaf 11 jaar, geldt ook op stations en luchthavens. In het decreet dat zaterdag is gepubliceerd staat ook dat het voortaan verboden is om tijdens binnenlandse reizen eten en drinken te serveren of te nuttigen.

Vervoersbedrijven zijn verantwoordelijk voor de naleving van de maatregelen. Een woordvoerder van de Franse spoorwegen zei in een reactie tegen de krant Le Soir dat het vanaf maandag alleen nog op internationale treinen als de Eurostar en de Thalys is toegestaan om het mondkapje even af te doen om snel iets te eten of te drinken. In andere treinen moeten reizigers gedurende de hele reis hun mond en neus bedekt houden. Ook zullen de restauraties op binnenlandse treinen worden gesloten.

De nieuwe maatregelen moeten helpen om de vijfde golf van corona-infecties te vertragen en te voorkomen dat een lockdown nodig is. Zaterdag was de vierde dag op rij dat er meer dan 200.000 nieuwe besmettingen werden vastgesteld in Frankrijk. Vrijdag werden er 232.200 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dit is het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Zaterdag ging het totale aantal besmettingen in Frankrijk bovendien over de 10 miljoen heen. In slechts vijf andere landen zijn meer mensen positief getest.

Die nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 23 januari.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions