Clicky

 
Transport Online - Politie maakt einde aan groot illegaal feest in Gelderse Rijswijk

Politie maakt einde aan groot illegaal feest in Gelderse Rijswijk

Politie maakt einde aan groot illegaal feest in Gelderse Rijswijk
01-01-2022 20:09 | Binnenland | auteur ANP

RIJSWIJK - De politie heeft zaterdagmiddag een einde gemaakt aan een groot illegaal feest in het Gelderse Rijswijk. Daar waren vele honderden mensen uit binnen- en buitenland al sinds vrijdagavond feest aan het vieren. Er zijn minstens drie aanhoudingen verricht. De politie was met honderden agenten naar het terrein gegaan en ook de Mobiele Eenheid was aanwezig.

Het feest was in een oude steenfabriek. De eerste meldingen erover kwamen na middernacht binnen. De politie heeft in de nachtelijke uren niet ingegrepen. Volgens een woordvoerster omdat het terrein erg moeilijk begaanbaar is, het er extreem donker was en politiemensen bovendien ook elders nodig waren. De politie wilde het feest zaterdagmiddag zonder geweld beëindigen. Dat lukte: de feestgangers verlieten uit zichzelf het terrein.

Er zijn volgens de politie drie mensen aangehouden. Een wegens rijden onder invloed, de andere twee luisterden niet naar de aanwijzingen van de politie. Verder zijn volgens de gemeente twaalf voertuigen in beslag genomen met geluids- en lichtapparatuur en aggregaten.

Op Twitter zegt burgemeester Josan Meijers van de gemeente Buren, waar Rijswijk onder valt: "Dit is een illegaal feest, het is dus verboden. Bovendien is het niet gepast in de coronacrisis. De maatregelen gelden voor iedereen!" De burgemeester belooft bezorgde inwoners zondag meer informatie te verstrekken.

Volgens de gemeente waren er enkele honderden mensen op het feest, van wie velen uit het buitenland kwamen. De organisatie van het feest wordt in kaart gebracht, meldt de gemeente. "Dat is nodig om maatregelen (boetes) op te leggen", aldus de tweet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden