Clicky

 
Transport Online - Martin van den Brink opent Dakar Rally met negende plaats

Martin van den Brink opent Dakar Rally met negende plaats

Martin van den Brink opent Dakar Rally met negende plaats
01-01-2022 16:39 | Uitslagen | auteur Redactie | Esther van der Wal

HA’IL - "We zijn blij dat het begonnen is en tevreden met het resultaat." Martin van den Brink opende de 44e Dakar Rally als negende. "Dat is een prima uitgangspositie voor de eerste etappe."

Mitchel van den Brink maakte ook een uitstekende indruk in de openingsdans. De snelle assistent van Petronas Team De Rooy Iveco nestelde zich via een veertiende plaats in de subtop en start morgen in het spoor van de kopmannen.

De proloog in het noorden van Saoedi-Arabië telde 19 kilometers. "Het was een mooie, maar zware proef met veel zand," zegt Martin. "We hebben een lekker tempo gereden, geen gekke dingen gedaan en ik ben zeer tevreden. Het is een mooi begin," aldus Martin net na afloop van zijn eerste beproeving in de Iveco Powerstar op snelheid. "We gaan met een fijn gevoel de 600 kilometer naar het bivak in Ha’il afleggen."

De Harskamper, die in de oranje kleuren van Mammoet Rallysport Team De Rooy Iveco rijdt, eindigde net achter Janus van Kasteren. Janus en zijn co-piloten in de groene Petronas Team De Rooy Iveco kleuren sloten de openingsdag als zevende af. "Daar zijn we dik tevreden mee. Het is fijn dat het begonnen is,'' aldus Van Kasteren.

"Vandaag viel er voor ons niets te winnen. We hebben geen gekke dingen gedaan en met deze resultaten staan we prima bij. Morgen gaat het echt beginnen. Voor vandaag is het prima en voor ons lekker dat we op een degelijke manier aan de rally zijn begonnen."
Vick Versteijnen keek de kat uit de boom en reed zonder risico’s te nemen naar een achttiende plaats.

'Zwaar zand en snelle paden'

De winst in de proloog ging verrassend naar Eduard Nikolaev. De ervaren Rus liep voorop in de Kamaz-polonaise. Titelverdediger Dmitry Sotnikov, Andrey Karginov en Anton Shibalov volgden op gepaste afstand. Janus gaf vandaag 37 seconden toe op de ritwinnaar. Martin moest 45 tellen toegeven. De kleine anderhalve minuut die Mitchel verloor ten opzichte van de dagwinnaar mag verrassend genoemd worden. "We hebben lekker gereden," aldus Mitchel.

"De proef was best wel zwaar. De Iveco moest er goed aan werken. Ik ben zeer tevreden met ons resultaat. We hebben geen risico willen nemen. Op deze korte proef kun je veel meer verliezen dan winnen. Naast het zware zand waren er ook snelle paden en op sommige stukken was het best ‘tricky.’ Dan weet je dat je extra moet opletten. Ik ben heel tevreden met de klassering. We starten morgen redelijk dicht achter Janus en Martin. Dat is ook ons doel. Voor ons is dit dus een prima start van de rally."

Er stonden vanmiddag 56 trucks aan de start. De uitslag van de proloog bepaalt de startvolgorde in de eerste etappe. Morgen staat er een serieuze proef op het programma. De start en finish zijn in Ha’il. Naast veel zand wacht er een serieuze taak voor de navigators. De klasssementsproef telt 333 kilometer.

 

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden